2% – Formular 230

Descarca formularul de aici:

FORMULAR 230 AMSP – VOLUNTAR IN SPITAL 2018

SAU

FORMULAR 230 AMSP - VOLUNTAR IN SPITAL 2018

 

_____________________________________________________

Stimate prieten,

Îţi mulţumim că ai ales să direcționezi către noi 2% din impozitul tău pe venit!
Acum ai devenit şi tu sustinator “Voluntar în Spital”!

Crede în continuare în PROGRAMELE Asociaţiei de Medicina pentru Sanatate Publica și in Proiectul “VOLUNTAR ÎN SPITAL”!
Cu ajutorul tau:

*putem ajuta si mai multi oameni

*oferi şi un altfel de ”tratament” copiilor care trec pragul spitalului…. TRATAMENTUL CU ZAMBETE 🙂

Înainte de a trece mai departe trebuie sa stii ca:

  • Începând cu 2005, toţi cetaţenii români au dreptul sa direcţioneze 2% din impozitul pe venit catre o organizaţie non-profit, iar completarea sumei nu este necesara (organul fiscal va calcula şi va vira aceşti bani).
  • Redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit catre o organizaţie reprezinta alegerea ta şi nu poţi fi obligat sa faci acest lucru în favoarea unei organizaţii sau alta;
  • Redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit nu te implica în nici un fel financiar; este responsabilitatea statului sa vireze 2 % din   impozitul deja platit de tine, catre organizaţia pe care tu ai ales-o.

Iata ce ai de facut:

  • Pasul 1: Descarcă formularul 230 [pentru impozitul din salariu] pre-completat cu datele noastre şi tipareşte-l în doua exemplare.
  • Pasul 2: Completeaza cu majuscule sectiunea I – DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, apoi pune data şi semneaza în chenarele din josul paginii. Nu trebuie sa îţi faci griji daca nu ştii suma care reprezinta 2% din impozitul platit, aceasta va fi calculata de reprezentanţii Administraţiei Financiare, în limita a 300 lei [Exemplu de calcul: pentru un salariu de 2000 de lei brut, impozitul pe venit 16% = 320 lei, aplicând 2% din suma de 320 de lei = 6,4 lei, înmulţind cu 12 luni = 76,8 lei. / Suma direcţionata catre ONG (pe AN) este de 3,84% dintr-un salariu brut (pe o luna)]
  • Pasul 3: Pastreaza un formular completat pentru tine, iar pe celalalt îl poţi depune direct sau trimite prin poşta cu scrisoare recomandata la Administraţia Finanţelor Publice a localitaţii de domiciliu. Adresele sunt aici:https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm.

Conform O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care sǎ reiasǎ “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. Donatorii, în caz cǎ doresc, pot sǎ comunice asociaţiei faptul cǎ au depus formularele respective.

Data limita = 25 mai 2018, dupa aceasta data contribuabilii pierzând dreptul de exercitare a opţiunii.

_____________________________________________________

Daca ai adunat mai multe declaratii, ni le poti trimite noua prin posta si le distribuim noi. Adresa este: SPITALUL M.S.CURIE, Bd.Constantin Brancoveanu, nr.20, Sector 4, Bucuresti – mentiunea “in atentia VOLUNTAR IN SPITAL- Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica – Raluca Tanase”

_____________________________________________________

Dacă vrei să susții proiectele noastre sau ai orice întrebare legata de modul în care investim fondurile donate, nu ezita să ne contactezi la adresa de email:amspcharity@gmail.com, sau la telefon: 0737.347.883.

Multumim,
Echipa “Voluntar in Spital”

_________________________________________________

Cum mai poti ajuta:

https://voluntarinspital.wordpress.com/cum-poti-ajuta/

Advertisements